Anoniem

Anoniem

Anoniem 150 150 admin

Ik heb in december 2022 een ceremonie met verschillende plantmedicijnen gedaan met Mona en Yourie en het was een geweldige ervaring. Dit was niet mijn eerste ervaring met plantmedicijnen (ik heb eerder een aantal meerdaagse Ayahuasca retreats met Shipibo sjamanen uit Peru gedaan), maar ik moet zeggen dat het een van de betere ervaringen was.
Mijn intentie met plantmedicijn is in het algemeen dat ik dichter bij mijn gevoel wil komen, meer vanuit mijn intuïtie en minder vanuit mijn ratio wil leven. Mijn ervaringen met Ayahuasca zijn tot nu toe redelijk “hard” geweest, alsof ik steeds een moeilijke les voor mijn kiezen kreeg, maar waarbij ik gefrustreerd achterbleef omdat ik “de les niet begreep”.
Met San Pedro en met Mona en Yourie was het anders. Veel meer liefdevol en zachter. Ik voelde energie en liefde stromen, en dat gevoel is eigenlijk nooit meer weggegaan. Een aantal dagen na de sessie met Mona en Yourie realiseerde ik mij opeens dat ik helemaal niet meer bezig was het zoeken naar een oplossing “voor mijn probleem”. Ik vroeg mij opeens af “wat was eigenlijk het probleem waar ik mij zo druk over maakte?”. Met andere woorden, Ik voel niet alsof ik “een les heb geleerd” maar in plaats daarvan voel ik dat er iets in mij veranderd is, “zodat de les niet meer nodig is”. En dat is een geweldig gevoel !
Wat kan ik verder nog zeggen: Mona en Yourie hadden enorm veel aandacht aan de ruimte gegeven, mooi ingericht met mooie kussens, bloemen etc. Ze waren er echt voor ons, maar ze gaven ook een deel van hunzelf in de ceremonie mee, waardoor het nog meer authentiek en impactful was.
De muziek die Yourie maakt is ongelofelijk mooi en brengt de ceremonie naar een hoger niveau. Het Rapé ritueel (waarbij Yourie op een speciale manier een mengsel van tabak en andere plantaardige stoffen in je neus blaast) gaf een geweldig powerful effect en is een mooie aanvulling op het San Pedro ritueel.
Ik ben erg blij dat ik deze ceremonie met Mona en Yourie gedaan heb, en ik kan het van harte aanbevelen. Zoals echter met alle plantmedicijnen, dit is geen speelgoed. Het is van belang dat je je goed voorbereidt en het ritueel serieus neemt, en dan zorgen Mona en Yourie ervoor dat het een onvergetelijke ervaring wordt.

Back to top