Azië

Na mijn hectische baan in de mode te hebben opgezegd, was de tijd rijp voor bezinning. Wie ben ik? Waar ga ik voor? Waar sta ik voor? Het is een sabbatical jaar geworden, waarvan ik een half jaar door India gereisd heb. India is Nederland op haar kop. Groot, verschillende staten en talen, vele religies, tempels, arm, ongeorganiseerd, druk, intens, vies (hygiëne is ver te zoeken), geen privacy, etc. Ik heb yoga aan de voet van de Himalaya’s gedaan en de Vipassana meditatie in Dehradun. Dit jaar was een vruchtbaar jaar voor mijn autonomie en mijn zelfonderzoek. Ik kwam als een ander persoon weer thuis. In India is het zaadje van bewustzijn in mij gepland. Zo ervaar ik dat.

Ik ben meerdere malen naar India gereisd om mij te laten inspireren door het landschap, de cultuur, de mensen en Indiase goeroes. Het heeft mijn hart doen openen. Het heeft mij als het ware een reis laten maken vanuit mijn hoofd naar mijn hart.

Jeugd

Ik heb mezelf als een heel gevoelig kind ervaren, die erg van harmonie houdt. Ik ben in een klein dorp opgegroeid en door mijn ouders vrij rustig en redelijk beschermd opgevoed. Het avontuur van in de stad wonen lonkte.

Als ik terug blik, zie ik dat ik veel in tegenpolen heb geleefd. Hier en daar ook wel tot in het extreme. Het mooie hiervan is, is dat ik mijzelf daardoor meer heb ontwikkeld. Het maakt mij gevoelsmatig een completer mens en een ervaringsdeskundige. Ik kijk niet zo snel ergens raar van op. Hoewel ik daar natuurlijk als kind zijnde niet zo mee bezig was, kan ik nu zien dat alles, en dan ook werkelijk alles ertoe heeft bijgedragen dat ik nu ben wie ik ben. Ik hou van het nieuwe, van (innerlijke) avontuur en niets spreekt vanzelf. Ook niet dat ik hier nu op aarde ben. Het leven met al haar facetten is één groot wonder. Ik had werkelijk geen idee wat voor potentie er in mij lag.

Mode

In het kader van balans heb ik ook een hele avontuurlijke, ‘out going’ en expressieve tijd achter de rug. Een creatieve uiting daarvan was mijn liefde voor kleding. Ik heb jarenlang in de mode gewerkt als manager en visual merchandiser voor Mac & Maggie en MeXX. Ik was echt goed in mijn werk en toch… was het tijd voor iets nieuws, iets totaal anders.

Opleidingen

Ik heb mijn havo in mijn achttiende levensjaar afgerond. Na mijn commerciële opleidingen in de Detailhandel & Textiel heb ik 2 beroepsopleidingen ( HBO, 4 jaar ) voltooid: HOLOS (academie voor holistische massage therapie) en ASPI (academie voor spirituele integratie). Sindsdien ben ik holistisch massage therapeute en spiritueel therapeute.

Ik ben sinds november 2022 studente bij de Ridhwan school.

Mijn praktijk

Sinds mijn rondreis door Azië heb ik een extra gevoeligheid ontwikkeld voor sfeer en gemoedstoestanden. Zit iemand lekker in zijn of haar vel? Mijn aandacht en energie gaan daar als vanzelf naartoe. Naast het planmatig werken, werk ik bovenal vanuit mijn intuïtie. Ik ben “down to earth” en tevens gevoelig. Het is mijn route om mensen vanuit hun hoofd in hun hart te brengen en te begeleiden naar helderheid, missie en vrijheid.

Tijdens mijn sessies, retreats en trajecten komen mensen letterlijk en figuurlijk op adem. Na zelf een depressieve tijd doorgemaakt te hebben en ook een burn-out te hebben ervaren, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om voldoende tijd en ruimte te hebben voor jezelf. En dat je gaat doen, wat je écht te doen hebt.

Door mijn jarenlange ervaring heb ik vele methoden tot mijn beschikking en pas ik deze graag toe tijdens mijn sessies. Voorbeelden hiervan zijn: zelfonderzoek, communicatietechnieken, ademwerk, mindfulness, humor, spiegelen, bodyscan, familie opstellingen, visualisatieoefeningen, vraagtechnieken, focussing, NLP & stilte- en natuurbeleving.

Vanaf 2002 coach ik mensen vanuit een holistische visie. Ik heb een eigen bedrijfspand sinds 2016 in Amsterdam. Voor coaching werk ik meestal op locatie.

Ultiem doel

Mensen inspireren om hun waarheidsgetrouwe potentieel te leven en ze wakker te maken in bewust zijn.

Boodschap

Expect the unexpected. Because real life is beyond expectations and imaginations.  Live it! Fully!

Back to top